4 januari 2018

Tegelstaden bygger Katrineholms största äldreboende

Kommunens största äldreboendesatsning hittills kommer att byggas av det lokala familjeföretaget Tegelstaden bygg AB. Äldreboendet Dufvegården med närmare 100 lägenheter, ska stå klar för inflyttning 2020.

Byggnationen av äldreboendet Dufvegården är med sina cirka 10 000 kvadratmeter och 96 lägenheter, den största äldreboendesatsningen som Katrineholms kommun någonsin gjort.  Glasgången till vänster binder samman Dufvegården med befintliga Strandgården.
Byggnationen av äldreboendet Dufvegården är med sina cirka 10 000 kvadratmeter och 96 lägenheter, den största äldreboendesatsningen som Katrineholms kommun någonsin gjort. Glasgången till vänster binder samman Dufvegården med befintliga Strandgården.

 - Jag är väldigt glad att vi idag kunnat skriva kontrakt med Tegelstaden Bygg AB för projektering av det nya äldreboendet Dufvegården i Nävertorp. Det är en väldigt stor och viktig investering för KFAB och Katrineholms kommun. Med nära 100 lägenheter och stora gemensamhetslokaler kommer boendet att vara väldigt viktigt för tryggheten för äldre i Katrineholm i decennier, säger Fredrik Olovsson (S) styrelseordförande i KFAB.  

- Kontraktet mellan KFAB och Tegelstaden Bygg AB omfattar en samverkan att ta fram ett underlag för byggnation av det nya äldreboendet. Efter att underlagen är klara ska Tegelstaden Bygg AB verifiera att de kan producera byggnaden till överenskommen investeringsnivå. Projekteringen beräknas vara klar under första halvåret för att vi efter sommaren ska kunna påbörja byggnationen. Målsättningen är sedan att det ska stå färdigt vid årsskiftet 2019/2020, säger Ingmar Eriksson VD för KFAB. 

- Det enskilt största projektet i vår historia. Vi ser fram emot att ta oss an projektet. Det ska bli riktigt roligt, säger Rune Tegelstaden.

Om Dufvegården

I den Y-formade byggnaden finns ett fullskaligt kök med tillagning och en restaurang för 150 gäster.

Balkongerna ska vara tillräckligt stora för att alla boende i respektive enhet ska få plats också i rullstol.

På äldreboendet finns även gästlägenhet, kiosk med lounge, frisör, ett ljusterapirum och ett spa. Utomhus ska anläggs en trädgård med växthus och odlingsbänkar, lusthus och en promenadslinga.

Äldreboendet beräknas kosta en kvarts miljard kronor.

Källa: KFAB pressmeddelande

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*