6 december 2017

Nu börjar bygget av Djulö Backar

En man sitter i en grävmaskin. Skopan syns i förgrunden och det väller jord ur. En annan man står i dörren. Foto: Daniel Hjalmarsson

Idag har kommunalråd Göran Dahlström (S) och SjötorpsHus vd Per Knutsson grävt första skopan till nya bostadsområdet Djulö Backar. Göran höll i spakarna och grävde upp en full skopa av myllan.

I markanvisningen för det drygt 52 000 m2 stora området tilldelades tre byggföretag olika delar; SjötorpsHus, Byggteknik och Vimmerbyhus/Byggline. SjötorpsHus vd Pär Knutsson berättar att han varit otålig och är glad att äntligen komma igång.

— Vi bygger miljövänliga flerfamiljshus i trä med solceller på varje fastighet. De kommer att smälta in väl i omgivningen. Vi släppte 30 lägenheter i juni och sålde slut på 14 dagar. 

Alla lägenheter har egen entré från loftgång och det finns hiss. Det blir även stora balkonger/uteplatser på 11,4 m2 i söderläge. Ungefär en fjärdedel av lägenheterna har sålts till folk utifrån.

— Det är många som är äldre som vill flytta hem till Katrineholm, men vi har även sålt till flera yngre som är härifrån också.

Göran Dahlström är lika glad som Pär över att byggandet äntligen drar igång.

— Det är många unga som har legat på just när det gäller det här området. Det finns ett tryck här. Nära centrum men ligger otroligt vackert här vid kanten mot Djulö gärde. Och nu håller vi på med upphandlingen för infrastrukturen; väg, vatten och avlopp. Det kommer igång under nästa år och sedan byggs resten. Totalt blir det 52 bostäder av olika slag varav tolv tomter som går till tomtkön.

Skiss av husen

Skiss av husen

Skiss översikt

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*