Århundradets Musikfest

Ellen och Andreas. Århundradets musikfest på Stora Djulö

Tillsammans med våra sponsorer bjöd vi katrineholmarna på en stjärnspäckad gratiskonsert, Århundradets musikfest. En musikalisk tidsresa utöver det vanliga tillsammans med både lokala och nationella artister. En lista med artisterna hittar du längst ner på sidan. 

Insläpp var redan klockan 17. Då kunde man roa sig på aktivitetsområdet med hinderbana, stolpklättring, bandvagn med mera. Klockan 17:30, uppträdde Jecko & Jessie med barnshow på lilla scenen. Sedan var det underhållning på stora scenen 19:00-22:15. 

 Det flesta platser var ”i det gröna”. Man tog med picknick, en filt eller brassestol och slog sig ner där det passade. 2000 parkettbiljett hade också delats ut på olika sätt till både till sponsorer och "vanliga" katrineholmare. Från Backavallen/Sportcentrum gick gratisbussar. Trots lite otur med vädret blev uppslutningen riktigt bra. 

 

Här hittar du Århundradets Musikfest-evenemanget på Facebook

Värdparet

Ellen Bergström, artisten, radioprataren, skådespelerskan, musikalstjärnan och sociala medier-profilen från Vingåker. Ellen har bland annat spelat Elsa i serien Elsas Värld, Snövit – The Musical, ”Skitlycklig” på SVT och dykt till sig en tredje plats i programmet Kändishoppet. Just nu är hon på allas läppar i TV4:s "Let´s Dance".

Andreas Weise, Sveriges svar på Michael Bublé, kombinerar stor musikalitet och röst med en avväpnande och härlig humor som älskas av ung som gammal. Andreas är bl.a. känd från Melodifestivalen, Let’s Dance, Körslaget, och Så ska det låta.

Tillsammans ska de lotsa oss genom Århundradets Musikfest.

 

Artisterna


Erik Hassle

Erik Hassle är Bie/Katrineholms-sonen med dom gyllene stämbanden. Med låten ”Hurtful” började erövringarna och hans tredje fullängdsplatta ” Innocence lost” kom ut i januari 2017. Erik skriver även åt andra artister och är bl.a. en av låtskrivarna bakom Rihannas och Shakiras duett ”Can’t remember to forget you”. Just nu skriver Erik på nytt material som kommer senare i år.  Bilden är tagen i London under påskveckan vid hans senaste låtskrivarsession med Cass Lowe och ”Snakehips". I sommar gör Erik bara två spelningar, varav den ena är på vår musikfest! Ska du se Erik i sommar är det i Katrineholm du gör det! 

Erik Hassle

Erik Hassle i låtskrivarsession med Cass Lowe och ”Snakehips” i London.

Erik Hassle på Spotify

Erik Hassle på Youtube


Christer Sjögren


Få har lockat en så stor publik så länge som Christer Sjögren. De flesta känner igen honom från succéåren (26 år!) med Vikingarna. Tidigare i år återförenades Vikingarna för en spelning tillsammans med Christer Sjögren i samband med nystart av Nya Vikingarna. Många kopplar också hans djupa stämma till jul, då han medverkar på många julskivor och ofta uppträder i juliga sammanhang på TV.

Christer Sjögren

Christer Sjögren på Spotify


Jecko och Jessie

Så gör man inte… fast Jecko och Jessie gör nog just det. Och det är på TV som Jecko och Jessie håller till och gör det man inte ska göra. Vad gör de då? Fråga barnen!

Jecko och Jessie

Jecko och Jessie på Youtube


Panetoz

Panetoz är folkfest. Med deras stora hit ”Dansa Pausa” fick de hela Sverige att dansa och pausa helt efter deras partyrecept av glad musik och otrolig energi. Panetoz är ett sammansvetsat gäng som drivs av vänskap, glädjen i musiken och viljan att göra skillnad.

Panetoz 

Panetoz på Spotify


Sören "Sulo" Karlsson


Sören Karlsson, uppväxt i Katrineholm och mer känd som Sulo, har alltid haft rocken i blodet. Men Sulo har i många år blandat rocken med andra musikgenres och i samarbeten ihop med andra som bl.a. Kicki Danielsson, Idde Schultz och stora internationella musiker/artister i olika konstellationer. Som i senaste projektet med The Piggyback Riders där bl.a. Chris Spedding (Elton John/Paul McCartney) är gitarrist.

Sören "Sulo" Karlsson

Sulo på Spotify


Nanne Grönvall


Energiknippet Nanne känner de flesta till i musikal eller melodifestivalsammanhang. I musikalen ”Snövit” spelade hon som den onda styvmodern mot Ellen Bergström (snövit). I melodifestivalen har hon tävlat både som låtskrivare, artist och sjungit bland annat ”Håll om mig”, ”Evig Kärlek” och ”Avundsjuk”.

Nanne

Nanne på Youtube

Nanne på Spotify


Rebecka Karlsson


Rebecka Karlsson imponerade stort på Idol-tv-tittarna och fick Idol-juryn till flertalet stående ovationer med hennes sköna kombo - röst/attityd. Rebecka har även varit en Pride-röst i olika sammanhang och valdes som första ”Pride Ung artist”. Just nu är hon aktuell med en show tillsammans med sin Idol-kompisen Charlie Grönvall. Rebecka släpper nytt eget material i slutet av maj.

Rebecka Karlsson

Rebecka Karlsson - Hemsida

Rebecka Karlsson - Spotify


Hellsingland Underground


Hellsingland Underground (med bla. gitarristerna och Katrineholmarna Peter Henriksson och Mats Olsson) har ett fast grepp om Katrineholm och världen med deras "southern rock"-musik. Det är ett av Sveriges bästa liveband och deras senaste skiva "Understanding Gravity" är korade av teamrock.se som en av de bästa vinylköpen just nu.

Hellsingland Underground

Fotot: Andreas Sander

Hellsingland Underground på Spotify

Hellsingland Underground - Hemsida

Hellsingland Underground på Facebook


Linda Råsberg


Linda Råsberg med den magiska rösten! Katrineholmarna känner igen henne bland annat från Körslaget-kören och Katrineholmsrevyn. I sommar är hon aktuell när hon körar bakom Frans på hans sommarturné.

Linda Råsberg

Foto: Daniel Hjalmarsson

Linda Råsberg på Youtube


Lennie Norman

Lennie, son till Charlie Norman. Bassist och författare på CV’t men framför allt ståuppkomiker med det svenska folket och också en av de första riktiga ståuppkomikerna i Sverige. Aktuell med ny show, ”Norman vs Wells”, tillsammans med Robert Wells.

Lennie Norman

Lennie Norman på Youtube

 

Tears

Ett av Sveriges första glamrockband, Tears, bildades 1968 i Katrineholm och var aktiva fram till 1979. Tears som hämtade sin inspiration från brittisk och amerikansk sminkpop så som David Bowie och Sweet har själva varit inspiration till Ola Salo och glamrockbandet The Ark. I sommar kanske Tears spelar en av sina hits ”God Save the 45” samtidigt som de hoppas att slår publikrekordet från stadsparken 1974. Vad tror ni?

Tears

Tears på Spotify


Gabriel Forss

Katrineholmaren Gabriel Forss slog igenom tillsammans med gruppen Blond i melodifestivalen 1997 och låten ”Bara hon älskar mig”. Gabriel är den glada, peppande solstrålen och Sveriges stora körledare. Sångcoach i Fame Factory, experkommentator i Körslaget, Körledare i Körslaget (Katrineholmskören), Körledare i One Voice och självklart ledare av Katrineholms egna Allsång på Djulö för att nämna några av Gabriels erfarenheter.

Gabriel Forss

Gabriel Forss på Spotify

Emmi Christensson

Emmi Christensson är rösten bakom Belle (Skönheten och Odjuret) och Christine (Fantomen på Operan). Rollen som Christine har hon också gjort på anrika Her Majesty’s Theatre i Londons West End. Hon har en imponerande rad musikaler bakom sig. Eller vad säger ni om Les Misérables, West Side Story, Sound of Music, Peter Pan och Mamma Mia?

Emmi Christensson

Emmi Christensson på Spotify

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*