Lyckliga gatorna Katrineholm

barn dansar på en scen

Som en del av stadens hundraårsjubileum 2017 genomfördes två gatufester i slutet av sommaren. Gatufesterna får en fortsättning även under 2018. Vill du vara med i planeringen? Du hittar aktuell information under "Gatufester 2018". Syftet med gatufesterna är att bidra till ökad trygghet, gemenskap och engagemang, särskilt med fokus på barn och unga. Båda festerna lockade en mängd besökare i alla åldrar och gav möjlighet till nya möten i form av ett jättestort gemensamt fredagsmys i bostadsområdet. 

Vi har kallat arrangemanget "Lyckliga gatorna Katrineholm", eftersom vi hämtat inspiration från TV4-programmet Lyckliga gatan. Idén gick ut på att sammanföra unga och mer etablerade artister från Katrineholm, som inför gatufesterna fick möjlighet att lära känna varandra och förbereda ett gemensamt uppträdande. Under våren har också boende i områdena varit med och planerat inför gatufesterna. 

Festerna ägde rum i ett tillfälligt vardagsrum utomhus, som byggdes upp mitt i bostadsområdet. Det serverades mat till självkostnadspris, som tillagats av kommunens skolkök och boende i området. Tillsammans med Sörmlandsidrotten och lokala idrottsföreningar anordnades Supersportis, där barn och ungdomar fick prova på en rad olika idrotter. Flera andra föreningar fanns också på plats för att berätta om sina verksamheter och erbjuda olika aktiviteter. Efter de bejublade artistframträdandena stod scenen öppen för spontana musik- och dansnummer.

Tack!

Vi vill tacka alla som var med och bidrog till två fantastiskt lyckade fester. Alla besökare som skapade en härlig stämning. Alla frivilliga som hjälpte till med stort och smått. Alla våra sponsorer. Alla artister som bjöd på oförglömliga uppträdanden. Alla föreningar som skapade ett myller av aktivitet på festplatserna. Alla kommunala verksamheter som samarbetade för att möjliggöra gatufesterna. Tack!

Här hittar du fler bilder från gatufesten på Norr

Skicka ett tips om sidan till någon

Kontaktperson

Aktivitetssamordnare Johanna Karlsson
Telefon: 0150-574 23
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Aktivitetssamordnare Johanna Karlsson
* = Obligatorisk uppgift
*