6 december 2018

Katrineholm klättrar på SKL:s skolranking

Bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg (S) och förvaltningschef Helene Björkqvist.

Katrineholms kommun går framåt i SKL:s årliga jämförelse av skolresultat. För tredje året i rad klättrar Katrineholm och lägger sig på plats 202.

I mätningen syns också den högsta andelen behörighet till gymnasiet sedan den nya läroplanen infördes 2011.

- Det är så roligt att få ett kvitto på det hårda arbete som görs ute i verksamheten. Det som känns extra bra är ju att det är en trend vi ser och som håller sig, säger förvaltningschef Helene Björkqvist.

Katrineholm lyfts fram av SKL

När det kommer till kontinuerlig positiv utveckling gällande elevers behörighet till gymnasiet så lyfts Katrineholm fram av SKL som en av de kommuner som förbättrat sig avsevärt. Bland Katrineholms elever har andelen behöriga till gymnasiet ökat från omkring 76 till 82 procent under åren 2015 och 2018.

Områden där det finns utrymme för förbättring är matematik samt när det kommer till meritvärden för elever i årskurs 9.

- Vi behöver också jobba mer med att flickors och pojkars resultat ska bli mer lika. Där har vi gjort förbättringar men vi behöver göra mer, säger Helene Björkqvist.

Lyfter fram arbetet

Både Helene Björkqvist och Johan Söderberg lyfter fram det hårda arbete som görs i skolorna varje dag.

- Ta åt er av det här nu. Vi har bevis på att det ni gör varje dag, alla de problem och de utmaningar ni möter. Det ger resultat, säger Johan Söderberg (S).

Mer information:

Läs SKL:s rapport i detalj